bbstudija

Daudzdzīvokļu komplekss Rīgā, Juglas krastmalā

 

Komanda: D. Putniņa, D. Markus, K. Beķeris, Z. Cālīte, M. Sīmane

2018. gads

Konkurss

Piebraukšana zemes gabalam ir paredzēta no divām - Dienvidu un Ziemeļu pusēm.

Teritorijas Rietumu daļā, apvienojot 1., 2. un 3. torņus, ir izveidota 4-stāvīga autostāvvieta ar 466 autostāvvietām,

tādā veidā izmantojot zemes gabala zonu ar pazeminātu atļauto stāvu skaitu. Lai autstāvietas apjoms iekļautos

apkārtē'jā apbūvē un ainavā, to ir paredzēts apzaļumot. Pārējā virszemes teritorijā arī ir izvietotas autostāvvietas,

kuras atrodas daudzīvokļu torņu ieeju tuvumā.

 

Iedzīvotāju, apmeklētāju un velobraucēju ērtībām un, lai izmantotu ekskluzīvo izvietojumu Juglas ezera krastā,

objekta krastmala ir atvēlēta pulbiski pieejamai rekreācijai, atpūtai pie ūdes un sporta aktivitātēm. Dzīvojamā kompleksa

iekšpagalmā ir izvietoti bērnu rotaļu laukumi un mierīgas atpūtas zonas, respektējot esošo vērtīgo koku atrašanās vietas. 

Kompleksa arhitektūras idejas pamatā ir savtarpēja rotaļīga apjomu saspēle dažādos augstumos no 14 līdz 24 stāviem

un dažados dabas iedesmotos toņos - debeszilgani un zeltaini smilšaini.

Būvapjomi ir izvietoti vadoties no debespusēm, tā, lai maksimāli tiktu izsauļoti dzīvokļi, un tā, lai no maksimāla dzīvokļu

skaita būtu nodrošināts skats uz Juglas ezeru, tam pāri - uz Etnogrāfisko muzeju un parku.

Būvniecības process paredzēts 5. kārtās.

Built with Berta.me